21.02.2013

Spaghetti og kjøttboller med tomatsaus a la New York


Noen ganger finnes det ikke noe bedre enn varme kjøttboller som svømmer i en smakfull tomatsaus toppet med revet parmesan. Grunnen til at jeg kaller denne retten "a la New York" er fordi mannen min laget denne retten i leiligheten som vi leide med utsikt over Manhattan skyline, og oppskriften på denne klassiske sausen er hentet fra New York times. 





Til ca tre personer:

Sausen:
  • 1 løk i biter
  • 2 fedd hvitløk, skivet
  • 1 gulrot hakket i fine biter
  • 4 ss olivenolje
  • 1 boks økologiske tomater (eller ferske hakket i biter)
  • 1 laubærblad
  • 1 ts oregano
  • 1 kopp tørr rødvin
  • 1 kopp vann
  • salt og pepper
Stek løk, gurøtter og hvitløk i olje i et par minutter til de er gylne (ikke brune). Tilsett resten av ingrediensene og la det hele koke i 40 minutter eller mer. Smak til med salt og pepper.

Kjøttbollene:
300 g kjøttdeig av storfe
1 fedd hvitløk, hakket
1 egg
salt og nykvernet pepper

Bland alle ingrediensene sammen til en fin deig og form kjøttbollene med en skje. Stek kjøttbollene i en panne med olje til de er brune på alle sider. Tilsett kjøttbollene i sausen og la de koke i minst ti minutter. 

Serveres med kokt spaghetti og revet parmesan. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...