4 eggehviter
1/4 ts salt
250 sukker
2 ts maizena
1 ts hvitvinseddik
Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
Stek kaken ca. 1 time på 160 C til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.
Fyll kaken med det du måtte ønske. Jeg brukte vaniljeis og bær med raspet sjokolade og melis over. I den originale pavlovakaken brukes det vaniljekrem og pisket kremfløte.
Kilde: matprat.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar