20.01.2013

Banana Lumpia - Bananvårruller med karamellsaus

Da jeg så denne filippinske desserten for første gang hos bloggeren Pinch of Yum, var det kjærlighet ved første blikk. Det er bare noe med varme bananer omgitt av lag med noe sprøtt sammen med seig og fudgy karamellsaus som virker veldig tiltalende, særlig når det er 11 minusgrader ute. Orker du ikke å lage karamellsausen selv kan du kjøpe Jacobs Utvalgte Karamellsaus.



Vårullene:
Vårulldeig/rispapir (fra frysedisken)
Bananer (en banan = fire vårruller)

Del bananen på langs, så på tvers slik at du får fire biter per banan. Legg bananbiten på rispapiret og brett dem fint sammen mens du ruller. Bruk vann til å lime sammen skjøtene (viktig). Varm opp olje (jeg brukte solsikkeolje) i en gryte og frityrstek bananene, to og to om gangen, til de er gyllenbrune. Dette tar ca 3 - 6 minutter. La de renne av seg på kjøkkenpapir før servering. 

Karamellsausen:
1 kopp kokosmelk
3/4 kopp brunt sukker

Hell kokosmelken over i en stekepanne og la det småkoke i fem minutter. 
Tilsett sukkeret og rør det inn. 
La det småkoke mens du rører jevnlig i rundt 30 minutter, eller til du får tykk konsistens. 
Sausen vil bli litt tykkere når den nedkjøles, men du kan også se at den tykner i pannen.





Smaker godt med vaniljeis.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...