30.10.2012

Langtidskokt gryte med lammecarrè servert med couscous og fetaost

Det har blitt en del gryter her i huset, og jeg har virkelig fått smaken på det. Det er lett å lage, for du trenger bare å hakke, krydre, steke og så lar du det koke i et par timer mens du gjør noe annet i mens. 


Du trenger:
6 kotelettbitter skåret ut av et stykke lammecarrè
1 boks hermetiske tomater
3 dl Guinnessøl eller anne mørk øl
1 hakket rødløk
1/3 hakket rød chili med frø fjernet
3 fedd hvitløk, hakket
5 ss oksefond
litt kanel
litt karrikrydder
1 ss sukker eller honning
salt
pepper
litt fetaost
litt persille eller koriander

Serveres med couscous

Stek kjøttet i olje med ben og det hele til du får en gyllen farge. Stek hvitløk, løk og chili i et lite minutt. Tilsett tomater, fond, sukker/honning og øl pluss krydder. La det putre under lokk i et par timer. Serveres med kokt couscous. Dryss over fetaost og fersk koriander eller persille før servering. 


2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...