09.10.2011

Ølpanerte scampi - Tøff mat fra Jan Vardøen


Til 4 personer
160 siktet hvetmel
3 ss maizena-mel
1,5 dl kald øl
1 dl kullsyrevann
1 ts salt
10 g fersk gjær
1,2 kg frosne scampi eller kongereker
olje til fritering
havsalt
sitron
hjemmelaget remulade


Du gjør
Bland maizena og hvetemel. Tilsett farris og øl og rør inn salt og gjær. La blandingen hvile en time i kjøleskapet.

Skrell rekene men la halen være på. Fjern den sorte strengen (tarmen) med en kniv.

Varm oljen til 180 C

Vend rekene i litt hvetemel.

Dypp hver reke i mel- og ølblandingen mens du holder i halen.

Frityrstek til de er gyldne og legg på kjøkkenpapir. Tilsett havsalt. Når alle er stekt, "skvis" over sitron.

Dypp i remulade (eller sweet chillisaus).





2 kommentarer:

  1. Takk, kjekt å høre. Det scampibildet er faktisk mitt favoritt-matbilde. Smakte godt ja!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...