15.07.2013

Sjokoladeterter med moreller - Chocoate tartlettes with cherries




Nok til 7 porsjonsterter + litt ekstra deig til frysing.

Deigen:
3, 5 kopper hvetemel
1/2 kopp sukker
2 eggeplommer
4 - 8 ss kremfløte
1 kopp usaltet smør (i kuber)
1/2 ts salt

Tilsett mel, salt og sukker i en miksmaster og rør det sammen i 30 sekunder. Tilsett smøret og rør videre til du får en melete/grynete konsistens. Hell eggeplommene og fløten i et glass og rør sammen med en gaffel. Tilsett dette til deigen og rør videre til deigen blir fast. Pakk deigen inn i plastfolie og avkjøl i kjøleskapet i 30 minutter.

Fordel en deigklump i hver form og press den til med tomlene. Fjern overflødig deig rundt kantene med en kniv. Prikk deigen med en gaffel.
Stekes i forvarmet ovn på 200 C til de får en gyllen farge. Ca 10 - 12 min.

Fyllet:
200 g mørk sjokolade
1/2 kopp melis
3/4 kopp  kremfløte
2 eggeplommer
2 ss usaltet smør, romtemperert

Legg sjokolade og melis i en bolle som tåler varme.
Varm fløten i en gryte over medium varme til den småkoker
Hell fløten over sjokolade og melis. Rør til melisen har løst seg opp.
Legg bollen over en gryte med kokende vann og rør til du får en jevn konsistens.
Fjern bollen fra varmen.

Visp sammen eggeplommene.
Hell 1/2 kopp av sjokoladeblandingen i eggene og rør sammen (for å temperere). Hell dette tilbake i sjokoladebollen og rør sammen. Tilsett smøret og rør inn til du får en fin masse.

Når kakedeigene er avkjølt, heller du over sjokoladen og lar det stivne i kjøleskapet i minst fire timer. Ta ut tertene fra kjøleskapet en halv time før servering. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...